m etedskstil

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afrejse tirsdag den 13. juli 2010

 

Så blev det endelig tid for afrejsen til USA. Mormor og Morfar var så venlige at køre Søren, Kjeld og Susanne til Billund lufthavn. Så kunne de unge mennesker have bilerne til deres sommerjob. M&M ville vist også gerne med ned og se Billund lufthavn, og vi fandt da P3 (kvikparkeringen rimelig smertefrit) - så tak for køretur og kaffe til M&M.

 

Vi skulle flyve kl. 11.30 og flyet både lettede og landede til rette tid i Amsterdam. Så det var vi meget glade for, vi skulle nemlig med det næste fly 70 min. efter, så vi skulle rimelig hurtigt gennem lufthavnen. Det gik også fint, og vi kom i den lange kø til security check. Og tja, det lod os da komme med flyet. Men - men flyet fik ikke lov til at lette før efter 20 min. pga nogle fugle ????  Nå men i luften kom vi og det gik planmæssigt indtil vi var midt over Atlanterhavet. Her havnede vi i nogle gevaldige lufthuller, og alle blev beordret til at sætte sig og blive spændt fast - Puha det var en lang halv time ;-(

 

Nå, men vi kom da igennem, og New York (=NY) kom tættere på. Desværre var der uvejr over USA og NY, så flyet fik ikke lov at lande planmæssigt. Vi måtte cirkle rundt nord for NY i en lille halv time inden der endelig blev givet landingstilladelse. Og ned kom vi i fin stil på en MEGET våd og glat landingsbane ca. kl. 14.30 (dansk tid 22.30). Så der blev klappet af vores kaptajn. Puha for en start på ferien.

 

Nå, men vel landet og bagagen udleveret, tog vi en Yellow Cab ind til vores hotel på 57. st. Der var ca. en times kørsel, med en meget sted kendt chauffør, som kørte steder vi aldrig selv ville have fundet. Vi var noget spændte på om vi nu også havnede det rigtige sted. Men pludselig var vi ved Sallisbury Hotel og fik tildelt vores "hotelværelse" (= lille lejlighed ) på 14. etage. Men tro nu ikke at når man bor så højt at man ikke kan høre støjen fra gaden. Det var jo et gammelt hus, og støjen gik lige igennem, 24 timer i døgnet. Så nattesøvnen blev forstyrret temmelig mange gange, da de var ved at bygge et hus lidt oppe af vejen.

 

Vores hotellejlighed bestod af stue med køkken, soveværelse med 2 queens-size senge, badeværelse og mindsandten 4 små walk-inn-closet til tøj ;-) Gammelt hus, men pænt og rent.

 

Nå, men på hovedet i seng kl. 20.30 efter en gang pizza til aften. i er godt trætte, da vi jo har været oppe siden kl. 06.00 dansk tid, og nu ville klokken være 02.30.

 

 

Onsdag den 14. juli.

 

PUHA hvor har det været varmt i nat, men air-con tog varmen og natteroen i stuen. Så vi holdt den slukket i soveværelset.

 

Vejrudsigten til morgen sagde nogen regn og sol, og byger ind over NY, så vores dagplan blev ændret til museer. Men inden kl. 10 hvor vi gik ned til byen, var vi godt våde af en heftig regnbyge. Vi fik vores New York Pass, og så skulle turen gå med Madame Tussaud. Men pludselig klarede det op, og vi skyndte os at ændre til den oprindelige plan igen. Nemlig : 2 timer sejltur med Circle Line rundt om Manhatten, hvor vi kunne se en masse, mens guiden fortalte. En flot tur, hvor det holdt tørvejr. Efter sejlturen gik vi på en sø og fly museum som var lavet på et gammelt hangar skib. Nu var det så tid til museums besøg : Madame Tussaud hvor vi hilste på mange kendte. Utrolig så livagtig de bliver lavet. Mens vi var her havde det igen regnet en del, så vi var denne gang heldige. Herefter besøgte vi King Tut museet.

 

Ved 17-tiden valgte vi at gå hjem til hotellet ad Broadway og hvile vores trætte ben ( har indtil nu gået 13.000 skridt i dag !)

 

Kl. 19.30 gik vi ned mod Rockefelter-centeret imellem 5. og 6. avenue. Her fandt vi et udendørssted at spise, og så lidt på de dyre butikker, der var heldigvis lukket ;-)  Vi var inde at se den meget store Sct. Patricks Cathedral med mange udskæringer og små kapeller.

 

Vores mål for aftenen var at komme op i "Top of the Rock". Vi kom alle tre op til 66. etage for at nyde udsigten over en aftenbelyst Manhatten kl. 22. Søren og Kjeld tog videre til 70.etage og den udendørs terasse, mens Susanne skyndsomt tog elevatoren ned igen  men hun har været her !!

Elevator-turen herop tog ca. ca. 45.sek, men så var der også både musik og lys oppe i elevatorskakten (for dem som ville se dette)

 

Nå, men vel hjemme på hotellet konstaterede vi at skridttælleren vidste ca. 20.000 skridt ialt for denne dag.

 

Torsdag den 15. juli.

 

Endnu en varm dag - omkring 30-40 grader. I dag var vores mål at komme til Frihedsgudinden og se Ellis Island ( øen hvor alle der emmigrerede i starten af 1900, skulle igennem tjek ) En varm og flot tur. Men desværre også i kø ca. 1 ½ time og konfiskering af Kjelds lille lommekniv i et security-tjek. De andre security-tjek har ellers haft accepteret den - men ikke disse.

 

Herfra valgte vi at gå igennem financiel-området, forbi området med World-Trade-center og se udstillingen hvor de viser hvordan det skete, og hvordan det kommer til at se ud fremover. Vi fortsatte videre til Chinatown og Little Italy, for til sidst at spise aftensmad i SOHO kvarteret. Godt trætte i benene, så vi skulle bare lige finde en bus videre. Men de kører bare ikke lige sådan, men endelig efter at have ventet kom vi med til Madison Spuare, for at se Iron-flat bygningen.

 

Vi gik nu videre til Empire State Building, som vi jo også måtte op og se. Men hvis vi vidste det som som vi ved nu, så var vi aldrig taget derop.

Først kom vi i en kø, og fik nogle gratis billetter til SKY-Ride. Men efter security-tjek kom endnu en kø. Og efter køb at billet kom endnu en kø, som vi dog kunne springe over pga vores SKY-Ride billet. Så efter at Søren og Kjeld havde set SKY-ride ( en visionel helikopter-tur over NY) troede vi at det nu var nu vi skulle op i tårnet. Men nej - nej. Endnu en kø for at få taget et af de evindelige billeder, herefter kø til de 6 elevatorer 74 etager op. Og efter at være kommet de 75 etager op, skulle vi igen i kø til de 2 elevatorer de sidste 6 etager op. Og der slap tålmodigheden så op, og  vi valgte at gå de sidste 6 etager op, sammen med en hel masse andre mennesker. Men op kom vi og kunne med nød og næppe komme ud til kanten og se ud, da der jo var fyldt med mennesker. Vi har været der - men det var spild af tid !!! Brugte 3 timer i kø på 20 minutters udsigt. Og det var ikke muligt på forhånd at se de mange køer. SÅ hvis du nogensinde skal derop, så spørg til hvor lang kø !!

 

I dag har vi kun gået ca. 16.000 skridt, så vores fødder er stadig ømme.

 

Fredag den 16. juli

 

I dag startede vi med en guidet cykeltur i Central Park på 2 timer, rigtig god tur, hvor vi kom rundt til nogle steder vi ellers ikke ville have nået til fods. Men puha hvor var det varmt. Så hjem til hotellet og hvile og få et forfriskende bad, inden vi tog på American Museum af Natural History og se på dinosauer, indianere og en masse andet. Efter nogle timer var vi mætte at museum, så vi ville tage bus 20 langs 6. og 7. avenue. Dog måtte vi lige først et stykke med SUB-Way for at komme videre med bussen. Men uha hvor et mylder af gule taxier, cykeltaxier og gående  der er om eftermiddagen. Fra bussen kan man rigtig se området man kører igennem, og se på de forskellige mennesker, mens man får hvilet fødderne. Målet med bus-turen var en speciel is-butik i downtown ;-)

 

Herefter gik det på gåben op mod midt-byen igen, dog tog vi sub-way noget af vejen, da Søren gerne ville i Macy og kigge tøj. Men men priserne her i NY er temmelig høje, så det blev kun ved kigget af det store udbud af tøj og sko. Fra Macy gik vi ad 6. avenue og Broadway op mod Nike-town som Søren også ville besøge. Her fik han købt nogle Nike -shorts, og kigget på Nike - sko inden de lukkede butikken kl. 20. Nu var det endelig tid til noget aftensmad, men vores udvalgte pizzaria, ved siden af hotellet var propfyldt og megen larm, så vi valgte at tage pizza med hjem. Så vi fik en rigtig hygge aften på hotelværelset, hvor vi også skulle have pakket sammen til at forlade NY.

 

Lørdag den 17. juli

 

Så er det dagen hvor NY forlades. Vi hentede vores udlejningsbil kl. 9 og satte kursen nordpå. Bilen vi har lejet er en Grand Marquis, med et start bagagerum til vores tasker, og så er den lidt "flyder-agtig" Med lidt god vilje kan vi sidde 3 på forsædet ;-) Bilen kommer faktisk direkte fra fabrikken, dateret i juni 2010, og den havde kun kørt 20 mil da vi fik den. Så der skal vistnok passes godt på den.

 

Vores mål i dag var at handle i Woodbury Outlet center når vi havde fundet et hotel-værelse for natten. Men det var ikke så nemt, da det er fredag. Men det lykkedes omkring midt eftermiddag af finde et godt hotel med pool og internet. Så her slapper vi af resten af dagen, og venter med Out-let shopping til i morgen, hvor vi er mere friske.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YournameCom © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

Tilhører familien thomassen
aten